Kutyakaland

2023.02.11. 15:20

Életmentő műtéten esett át Nody, a pórul járt ácsi kutyus

A négylábú kedvencet a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület tagjai találták meg elütve Ácson, nagyon rossz állapotban vették magukhoz.

Kemma.hu

Nodyért négylábú barátai is nagyon aggódtak

Forrás: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület

Ahogyan azt korábban is megírtuk, a szilveszteri tűzijátékozásnak és petárdázásoknak minden évben áldozatai vannak. Nody az egyike volt azon kutyusoknak, akit a megannyi figyelmeztetés ellenére sem vittek be olyan zárt helyiségbe, ahol átvészelhette volna a durrogásoktó hangos éjszakákat. 

Mandel Gézától, a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy Nody szilveszterkor szökött meg. Az egyesület tagjai január 4-én találták meg Ácson, miután egy autó elütötte. 

Nagyon rossz állapotban került be a menhelyre, ahol kiderül, hogy mihamarabb műtétre lesz szüksége. A sors azonban közbeszólt, mert hamar kiderült: Nodyank annyira rossz a vérképe, hogy műtétről szó sem lehetett. Megkezdődött a versenyfutás az idővel, hogy a négylábú kedvenc mihamarabb felépüljön és megerősödjön. 

A Rex február 11-én közölte közösségi oldalán, hogy a kitartó munka meghozta gyümölcsét és Nody túl van a műtéten. A beavatkozás jól sikerült, minden rendben van. A kutyust ivartalanították és fogait és szépen rendbe tették, így Nody teljesen felépülhet. Akadt számára egy ideiglenes befogadó is, sőt, minden jel arra utal, hogy az öreg csahos, új gazdija szeretetében töltheti majd nyugdíjas napjait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában