Idegenvezetők világnapja

2023.02.26. 06:25

Bekukkantottunk az átadás előtt álló Brigetio Öröksége Látogatóközpontba (fotók)

Az idegenvezetők világnapja alkalmából pillanthattak be az érdeklődők szombaton a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba. A komáromi Klapka György Múzeum új otthona rendkívül sokakat vonzott, több turnus is indult a nap folyamán, hogy felfedezzék a már elkészült részeket.

K. D.

Dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte az első turnus látogatóit

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A résztvevőket dr. Molnár Attila polgármester is köszöntötte, aki arról beszélt, áprilisban, a Komáromi napok idején szeretnék az épületet teljes egészében átadni a látogatók számára. Azt is elmondta, a létesítmény mintegy másfél milliárd forintból újulhatott meg, méltó helyszínt biztosítva a múzeum egyedülálló leletanyagának.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, a volt mezőgazdasági kombinát épülete ikonikus a komáromiak számára. Számadó Emese múzeumigazgató a mezőgazdasági kombinát történetét is felidézte, amelyről egy kisfilmet is megtekinthettek a jelenlévők. Később az épület felújításáról is megtekinthettek felvételeket.

A múzeum állandó kiállítása a tervek szerint április végétől lesz látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában