Sikamlós program

2023.01.07. 19:50

Videón és képeken a Jégpályák Éjszakája: rengetegen húztak korit Tatabányán

Megtelt a műjég korcsolyázókkal január 7-én, szombaton a második tatabányai Jégpályák Éjszakáján. Az idei újításokról, versenyszámokról Rozgonyi Gergelyt, a helyi jégkorong szakosztály vezetőjét kérdeztük.

Szász Dalma Kitti

Jó ötlet volt jégre menni a tatabányai programon

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Ismét hatalmas sikert aratott a Jégpályák Éjszakája Tatabányán. Az eseményre rengetegen érkeztek, amelyet a bejárat előtti kígyózó sorok is jól mutattak.

Befelé menet találkozhattunk kicsikkel és nagyokkal, családokkal és baráti társaságokkal egyaránt. Voltak, akik visszatérő vendégek voltak, de akadtak olyanok is, akik most jöttek először.

Bár egész nap tavaszias volt az idő, e mozgás szerelmeseinek még sem kellett lemondaniuk kedvenc sportjukról, ugyanis a nagyszabású és kedvelt rendezvényen bárki korcsolyát húzhatott és pályára léphetett. A Magyar Jégkorong Szövetség egyébként 2016 óta szervezi meg országos szinten a Jégpályák Éjszakáját, amely évről évre egyre nagyobb tömegek mozdít meg. 

Volt mit csinálni

A program délután öt órakor kezdődött, ám idén kivételesen, meghosszabbított nyitva tartással, egészen este tíz óráig tartott. A szervezőktől megtudtuk, hogy a tavalyi olyan jól sikerült, hogy ennek apropójából idén még több programmal készültek a résztvevőknek: volt akadálypálya, sálugrás, kori sebesség mérés és kapura lövés, korong-sebességméréssel. A hangulatot pedig a jégdisco koronázta meg, amiért Dj DeLux felelt.

– Országos szinten a hetedik alkalommal rendezzük meg ezt az eseményt, Tatabányán azonban második alkalommal, ugyanis 2022-ben volt az első, ami szintén nagyon jól sikerült. Rengeteg jégkorongos vendéggel és játékkal. A tavalyi évből kiindulva azt gondolom, hogy idén mintegy öt-hatszázan vesznek majd részt a mai estén. Míg tavaly alap jégkorongos megmérettetések voltak, addig idén – fokozva az élményeket – bővítettük a versenyszámokat. Hamarosan egy kapuszlalom versennyel kezdünk, amelynek lényege, hogy a versenyző egy jégkorong kaput minél rövidebb idő alatt végig tudjon tolni a kijelölt pályán. Ezt követi majd a kapura lövés, koronggal. Utóbbinál egy mérőeszköz segítségével a sebességet pontozzuk majd. Természetesen, akik jól teljesítenek a versenyeken, azokat díjazzuk majd. Ők a PTSE Tatabányai Polipok ajándékaival, illetve jégpályás tárgyakkal térhetnek majd haza – mondta a helyszínen Rozgonyi Gergely, a helyi jégkorongszakosztály vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában