Lelki élet

2023.01.06. 22:44

Képzeletben Betlehembe repültek a nyergesi diákok

Menjünk együtt Betlehembe! hívógondolattal biztatta képzelt repülőgépes utazásra hittanosait a szalézi szerzetesek által lelkipásztorilag harmadik éve ellátott Szent Mihály-plébánia.

F.K.

Forrás: Szent Mihály Plébánia

A felszállást pilótaként Vitális Gábor atya vezényelte. Rövid, vidám ismerkedés után, Derossi atya indiai ünnepi szokásokat ismertetett, hozott emberközelbe a messzi távolból. A gyerekek ezután egy-egy betlehemi szereplő helyébe gondolva mutatkozhattak be, illetve állatként, tárgyként is megszólalhattak. A nigériai származású Emmanuel atya afrikai ünnepeket, szokásokat, ruhákat, ételeket varázsolt a repülőgépre. Délután a csapat a megmászott Sánc-hegy tetején alakított ki egy gondolatokat ébresztő betlehemet. Imádsággal zárult a nap.

A plébánia weblapja híradása szerint az utazás második napján a hittanosok busszal indultak Esztergomba. Nyitányként a Keresztény Múzeumban többek közt olyan festményeket tekintettek meg, amelyeken betlehemi jelentek láthatók. Egy kávézóban úgy sütizett, teázott a csapat, hogy közben nagyon sok illemszabályról is szó volt. Zárszóként a fiatalok megmászták a Szent Tamás hegyet. A város lentebb fekvő része ködben úszott, a bazilika kupolája kifénylett a homályból.

A Menjünk együtt Betlehembe! utazás harmadik napjának vezérfonala a Láttuk csillagát napkeleten bibliai gondolatot volt. A Vízkereszt előtti nap délelőttjét a táti jégpályán töltötte a csapat. Hazaérve Nyergesújfalura, a gyerekek kihelyezték a napkeleti bölcseket a templom előtti betlehembe. Délután Vitális Gábor atya megszentelte a plébániát, illetve a képzeletbeli repülőről leszállók által készített, házi áldást kérő táblácskákat. 

 

Címkék#szaléziak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában