Kemma.hu podcast

2023.01.26. 07:00

Kemma-podcast: fontos határidőkre figyelmeztet Doktor Imre Zoltán és a NAV

Legfrissebb podcastünk vendége a Nemzeti Adó-és Vámhivatal vármegyei sajtóreferense, akit a közelgő személyi jövedelemadó bevallásról kérdeztünk. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy az adóhatóság honlapján már elérhetőek a kitöltéshez a dokumentumok.

Wágner Zsanett

Doktor Imre Zoltán vármegyei sajtóreferens volt a Kemma-podcast vendége

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Doktor Imre Zoltán, a NAV vármegyei sajtóreferense volt a Kemma podcastjának vendége. A vele készült beszélgetésben számos olyan információ elhangzik, amelyet minden adózónak érdemes megszívelnie. Szó esik többek között arról is, hogy a következő fontos időpont február közepe lesz, ameddig meg kell kapnunk a bevalláshoz szükséges tavalyi munkáltatói és a kedvezményekre jogosító igazolásokat.

Az adótanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy a bevallási nyomtatvány és kitöltési útmutató letölthető, de beszerezhető az adóhatóság ügyfélszolgálatán is. A bevallási tervezet ezután postai úton, de az interneten – ügyfélkapunk keresztül – is beérkezhet az adóhatósághoz.

A bevallás nem csak magánszemélyeknek készül, hanem az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is. Esetükben ahhoz, hogy a tervezetből bevallás legyen, azt beküldés előtt mindenképpen ki kell egészíteniük a tavaly szerzett jövedelmek adataival. A bevallási és befizetési határidő május 22. valamennyi adózó számára.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában