Virágos Magyarország

2023.01.09. 19:37

Elismerést kapott Csolnok, ahol még a buszmegállóban is virág van

A Szent János park kialakításáért, illetve a Gyermek-liget fásítási programért elismerését fejezte ki Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a községi önkormányzatnak, mely tavaly is részt vett a szervezet által megrendezett 2022. évi Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen.

W. P.

Virágok a csolnoki buszmegállóban

Forrás: Csolnok Község Hivatalos Oldala

Kolonics Péterné polgármester az önkormányzat közösségi oldalán számolt be arról, hogy a bírák pozitívumként emelték ki, hogy 2021-ben 30 fát ültettek az újszülöttek tiszteletére, ezt a projektet egy újabb gyermekliget kialakításával folytatták. Szerintük Csolnok erőssége a közösség nagy mértékű aktivizálásában rejlik, hiszen közösségi szemétszedésre, önkormányzati szervezésű takarításokra is vevők a lakosok, de a fiatalokat is be lehet fogni a közterület szépítésébe. A település tiszta, rendezett összképet mutat.

A zsűri értékelte azt is, hogy a Szent János parkban a szabadtéri színpadon kulturális eseményeket és ünnepségeket is szoktak tartani, míg a rendezvénypark pedig a falunap helyszínéül szolgál. Csolnokon ered a Janza-patak, számtalan kis, virágokkal díszített híd ível át rajta, a lakosok pedig öntözik, gondozzák a növényeket. A bírálók azt is kiemelték, hogy a helyiek környezettudatosan a csapadékvizet egy köbméretes tartályokban gyűjtik, melyet a locsolásra használnak fel. Végül a Bányászati emlékpark és a mellette található múzeumra is kitértek, melyet szintén rendezett és folyamatosan karbantartott területként említettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában