Városüzemeltetés

2022.12.29. 11:57

Gyalogosok, biciklisek, autósok, csak óvatosan! Vágják a fákat Tatán

A fakivágások és metszési munkálatok sokszor váltanak ki ellenérzést a lakókból. Viszont Tatán, az Erzsébet Királyné téren nagyon is indokolt a korábbi viharok által megtépázott és veszélyessé vált ágak eltávolítása.

Takács Zoltán

Forrás: Boglári Zoltán/Facebook

Az ünnepek alatt is dolgoznak a Városüzemeltetési Iroda munkatársai Tatán, az Erzsébet Királyné téren, ahol fametszési, ifjítási munkák zajlanak. Boglári Zoltán, a városrész képviselője már többször is egyeztetett a teendőkről, mert szükségessé vált a korábbi viharok által megtépázott és veszélyessé vált ágak eltávolítása és a metszés.

Jelenleg is dolgoznak a szakemberek, akik egy emelőkosaras daru segítségével, speciális motorfűrészekkel, kötelekkel vágják le az ágakat és ifjítási céllal metszik a platánokat. A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy pár esetben nyárfák kitermelését is elvégzik, de ezeknél a korhadás annyira előrehaladott, hogy bár sokszor kívülről nem is minden esetben látható, de veszélyesek, így ki kell őket vágni.

Mivel a fakivágási és aprítási munkák folyamatosan zajlanak, így fokozott figyelemmel kell közlekedni azoknak, akik az Angolkertbe, vagy az Egység utcába mennek a téren áthaladva, akár személygépjárművel, gyalogosan vagy kerékpárral teszik ezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában