Pecsenye

2022.12.10. 16:06

Rockra vágták a disznót Esztergomban

Sült pecsenye és toroskáposzta is készült a zenés disznóvágáson.

W. P:

Tokodon megvették, Esztergomban feldolgozták a disznót

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

– Rakj már be egy kis David Bowie-t! – szólalt meg a rockzenekelő baráti társaság egyik tagja a hagyományos disznóvágásukon.
– Ha eljössz velem márciusban TNT koncertre, akkor megígérem, hogy beteszek egy dalt – érkezett is a válasz.

Kisvártatva újra dallamokra szelték a kések a húsokat a Rugby Club Hostel udvarán felállított asztaloknál, miközben Szegi László szervező mesélt nekünk a kezdetekről. Elmondta, hogy baráti társaságukkal régóta szerettek volna egy közös disznóvágást tartani. Először három éve gyűltek össze a sportcsarnok mellett, a Sportalsó szórakozóhely Sportkülsőként ismert szabadtéri rendezvényhelyszínén. A koronavírus miatt egy év kényszerszünetet tartottak, így idén immár harmadjára találkozott a társaság.

– Beszedtünk egy bizonyos összeget, Tokodon megvettünk egy disznót, melyet leszúrva hoztunk ide. A napot sült vérrel kezdtük, de lesz pecsenye, toroskáposzta és orjaleves is. A hurkát és a kolbászt pedig haza fogjuk vinni magunkkal – mondta Szegi László.

A beszélgetés közben lágy illatok terjengtek a helyszínen. Erős Norbert, a csapat egyik tagja megosztotta társaival gasztronómiai fortélyait, miközben előkészítette a sütőt.
Azt meddig gyakoroltad, hogy puszta kézzel rakod a húst a forró olajba? Hát én minimum már hatszor leégettem volna róla a szőrt – szúrt oda neki egyik, feltehetően a fakanállal kevésbé magabiztosan bánó barátja, aki meg is mutatta, hogy melyik tarját szeretné elfogyasztani.

A baráti társaságnak oszlopos tagja Erős Gábor országgyűlési képviselő is, aki a többiekhez hasonlóan instrukciókkal is ellátta testvérét, Erős Norbertet. Jó hangulatból a későbbiekben sem volt, a résztvevők pedig megállapodtak, hogy jövőre ismét felelevenítik a szokásukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában