Új beszerzés

2022.12.22. 20:31

Mint karácsonyi csomagot, úgy bontotta ki szállítmányát a tatai dandár

Fegyvernemi napjuk megünneplését követően december 13-23. között érkeztek meg a tatai dandárhoz a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretein belül beszerzett képességek legújabb elemei.

Kemma.hu

Mozgalmasan telnek a karácsonyt megelőző napok és hetek az MH 25. Klapka György Lövészdandár logisztikus szakállományában. Az elmúlt időszakban három PzH 2000 HU önjáró löveg és a szimulációs központ tüzér rendszereinek fennmaradó elemei, köztük a 3. PzH 2000 szimulátor toronnyal érkeztek Tatára. Utóbbi daruzásában az MH II. 37. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szakállománya sietett a dandár segítségére. A szimulátorok összeszerelését majd csak a jövő év elején kezdik meg.

A karácsony előtti időszakban érkezett meg Tatára az első Leopard 2ARV 3HU „Buffalo” harckocsi vontató is. A Leopard 2 alvázon kialakított vontató elsődleges szerepe a meghibásodott, sérült haditechnikai eszközök mentése, akár ellenséges tűz alatt is. Az eszköz 30 tonnás daruja emellett számos javítási feladat támogatására alkalmas, melyek közül a leggyakoribb a Leopard 2 harckocsik, a PzH 2000 önjáró lövegek, vagy a Lynx harcjárművek motor- és erőátviteli blokkjának cseréje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában