Energiahatékonyság

2022.12.23. 14:29

Kiadást csökkentenek Tokodon

A megemelkedett energiaárak miatt, illetve a stabil működés érdekében októberben több olyan intézkedésről is döntött az önkormányzat, melyekkel költségcsökkentést eredményezhetnek.

Walczer P.

Működik a kantin

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az egyik változás, hogy a polgármesteri hivatalban bevezették a négynapos munkahetet, melynek értelmében ugyan hétfőtől csütörtökig hosszabb a munkaidő. A péntek szabadnapnak minősül, így aznap nem kell fűteni az intézményt, ahol egyébként maximum 20 fok lehet. Döntöttek arról is, hogy április 15-ig átmenetileg zárva tart a Liszt Ferenc Művelődési Ház, a Népművészeti Alkotóház is, míg a könyvtárat, illetve a Lukácsi Máté Művelődési Házat – azaz a Kantint – energiahatékony módon működtetik. 
Bánhidi László polgármester a település hivatalos oldalán külön kiemelte, hogy a Tokodi Mesevár Óvoda – Mini Bölcsődének, és az idősek klubjának üzemeltetése biztosított. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a képviselő-testület továbbra sem vezet be lakosságot terhelő új helyi adót, illetve továbbra sem lesz a nagyközségben telek- és települési adó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában