Roadpol

2022.12.15. 12:00

Ittas vezetőket és egy körözött személyt is elfogtak megyénk rendőrei

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén december 5. és 11. között tartottak fokozott ellenőrzést a megye rendőrei.

Sz. D. K.

Forrás: police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján rendezték meg Komárom- Esztergom megyében az Alcohol & Drugs elnevezésű ellenőrzést. Az egy hét során a rendőrségi akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 498 járművezetőt ellenőriztek, 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, továbbá 45 sofőr ellen használtak szankciót. Továbbá, egy körözött személyt is elfogtak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában