Egy asztalnál

2022.12.14. 22:11

Három település katolikus közössége zárta együtt az évet

Várgesztes, Vértessomló és Környe római katolikus közösségének tagjai ültek egy asztalhoz, hogy egyeztessék programjaikat, s minél jobban megismerjék egymás hitéleti tevékenységét.

S.G.

Forrás: beküldött

Az összejövetelnek, amely dr. Kis József világi lelkipásztori munkatárs kezdeményezésére valósul meg az adventi időszakban már csaknem két évtizedes hagyománya van. A három település ezúttal a Várgesztesi Faluházban találkozott  – adta hírül a települések honlapja.

Dr. Kis József köszöntötte a megjelenteket, majd Schlapak József világi elnök üdvözölte az egyházközségek képviselő-testületeinek tagjait, a települések polgármestereit, a hitoktatókat, s köszönetét fejezte ki dr. Kis Józsefnek, amiért életre hívta a találkozót, és azóta is lelkesen szervezi, patronálja.

– Advent az Úrjövet. Jön az Úr, hogy találkozzunk vele. De fordítsuk meg a gondolatmenetet: nem az Úr jön hozzánk, hanem mi haladunk felé. Haladunk a csendességben, haladunk abban, hogy találkoztam önmagammal az Úrjövetnek az idejében – szólt az adventi várakozásról Visnyei László plébános, aki hangsúlyozta: a viharaink, nehézségeink, örömeink eltörpülnek Jézus születése mellett, és az igének köszönhető, hogy tud előrehaladni Várgesztes, Vértessomló, Környe Jézuskövető közössége.  

– Értékeljük az életünket. Értékeljük azokat a tetteket, eredményeket, amiket akár a családban, akár a munkahelyünkön elértünk, és bizakodni kell, segíteni egymást. A segítség számtalan példáját megéljük polgármesterként is – hangzott el Rising Károlynétól, a házigazdák településvezetőjétől, aki a jelenlévő polgármestertársaknak az együttműködésért mondott köszönetet.

Beke László, Környe polgármestere kiemelte: ha Jézus ott van a szívekben, akkor már képesek vagyunk örülni.

– A számvetés időszaka van, legyen az települési, vagy egyházi képviselő-testület. Mindenki egyfajta mérleget készít a tervekről és a megvalósításokról, és ez igaz mindhárom településre, hiszen három olyan faluról beszélünk, ahol intenzív közösségi munka folyik, s nemcsak a civil szférában, hanem az egyházközségeknél is – emelte ki Igó István Vértessomló polgármestere.

A vendéglátás előtti zárszóban Visnyei László plébános mondott hálás köszönetet a jelenlévők és a három település hívei számára az egész éves munkájukért, az imádságaikért, s azért, hogy közösen haladnak előre, közösen dolgoznak a plébániákért, a polgármesterek részére pedig az egyházi közösségek példaértékű támogatásáért.

 

Címkék#katolikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában