Változás

2022.12.30. 13:38

Felszerelték az új vármegye táblákat

Év végéhez közeledve országszerte megjelentek a vármegye táblák az utak mentén.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint ismert, az Országgyűlés döntése értelmében 2023. január elsejétől – az ország többi megyéjéhez hasonlóan – szűkebb hazánk is vármegye lesz. A három Komárom-Esztergom megyei mérnökség is már felszerelte az új feliratot tartalmazó táblákat – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának vezetőjétől. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el, a napokban megyénkben összesen 21 darab – 6 főúti, illetve 15 mellékúti – táblát cseréltek le a szakemberek.

Pécsi Norbert Sándor hozzátette, hogy a téli időszakban az időjárás függvényében végzik el többek között a forgalomtechnikai munkákat is.

– Az útellenőri szolgálat, az útbeutazások és a forgalmi rend felülvizsgálatok során észrevételezett jelzőtábla kihelyezések és cserék ütemezetten, feladattervi keretünk adta lehetőségeink szerint, ütemezetten folynak – közölte.

 

Címkék#vármegyék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában