Pályázattal

2022.12.14. 13:19

Egészségház, játszótér és kisbusz is került Etére

Számos területen léphetett előre Ete község különböző pályázatoknak köszönhetően. Az utóbbi időszak fejlesztéseit egy csokorban adták át a közelmúltban.

Sz. D. K.

Forrás: beküldött

Az etei fejlesztések ünnepélyes átadójának a művelődési ház adott otthont, ahol Gyüsziné Rohonczi Anita polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Juditot, a térség országgyűlési képviselőjét, valamint Romanek Etelkát, a megyei önkormányzat alelnökét.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület és Településfejlesztési Program (TOP) összességében 57 millió forintos támogatása segítségével létesülhetett a bakonyaljai faluban új egészségház, amelyben a védőnői szolgálat, a házi- és gyermekorvos, valamint a fogorvos kapott modern helyiséget. A beruházás teljes költségéhez a megyei regionális vállalkozásfejlesztési alapítvány nyújtott 10 millió forintos kamatmentes visszatérítendő támogatást az önkormányzatnak.

Ete pályázatok
Fogorvosi székkel is gyarapodott a település
Forrás: beküldött

A további etei fejlesztéseket a Magyar Falu Programból valósították meg, köztük az újonnan beszerzett fogorvosi kezelőegységet, az apróságok által már tavasszal birtokba vett óvodai játszóterét, valamint a művelődési ház csaknem 12 millió forintból felújított vizesblokkját és próbatermét. Gyüsziné Rohonczi Anita örömmel újságolta azt is, hogy januárban egy falugondnoki kisbuszt is kapnak a Magyar Falu Programból elnyert mintegy 15 millió forintos támogatás segítségével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában