Elismerés

2022.12.18. 15:30

A szépségipar tatabányai Erzsikéje életműdíjjal gazdagodott

A Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Életműdíjat Kovács Vilmosné - akit nagyon sokan "Styles Erzsike" néven ismernek, szólítanak - vehette át az Esztergomban rendezett ünnepségen.

Mórocz Károly

Az eddig tanúsított szakmai és vezetői munkássága elismeréséül vehette át az életműdíjat Kovács Vilmosné.

Forrás: Beküldött

Az ipari szövetkezeti mozgalom fénykorában, 1961-ben fodrásztanulóként került az 550 dolgozót foglalkoztató Tatabányai Fodrász Szövetkezethez. Az általa szeretett fodrász szakmát tíz évig tartó szakmai sikerek után - az alkalmazott fodrászkellékek ártalma miatt - felváltotta a szövetkezetnél betöltött különböző közép-, majd felsővezetői munkakörök ellátása. SZTK ügyintéző lett 1971-től, majd 1974-től műszaki előadó, 1977-től személyzeti és munkaügyi vezető, 1983-tól a szövetkezet elnöke, 1991-től pedig, a szövetkezet átalakulásától a Styl Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ebben a pozícióban irányított 2018-ig, a részvénytársaság megszűnéséig.

A megye élvonalába tartozó Tatabányai Fodrász Szövetkezet, majd a Styl Zrt. fejlődésének elérésében jelentős szerepe volt Kovács Vilmosné csaknem 40 éves vezetésének, irányításának. A szakmai tevékenysége közel hat évtizedes. A Styl Zrt. fő profilja a szolgáltatás volt, amelyen belül jelentős arányt képviselt a szépségiparhoz tartozó fodrászat és kozmetika. Szakmai elhivatottságát tanúsítja, hogy folyamatosan, érdemi módon vállalt részt a fodrász és kozmetikus szakma színvonalának növelésében.

Forrás: Beküldött

Ez megnyilvánult a fodrász szakember-utánpótlásnak az igényekhez, racionalitáshoz történő alakításában, továbbá abban is, hogy a Magyar Fodrász-Kozmetikus Egyesület elnökségének tagjaként 1984-től, a Fodrász Mestervizsga Bizottság elnökhelyetteseként pedig 1986-tól a megyén kívül a közép-dunántúli régióban, 1995-től pedig a fodrász szakma vizsgabizottsági elnökeként, illetve tagjaként elkötelezettséggel és nagyfokú felelősségtudattal segítette a szakma fejlődését.

Munkássága hozzájárult ahhoz, hogy az évtizedek folyamán nemcsak kiváló szakembert, hanem kiváló versenyzőt is adott a szakmának, ami Komárom-Esztergom megyén és a Styl Zrt. hírnevén kívül öregbítette nemzetközi szinten is Magyarország hírnevét.

Figyelemmel arra, hogy a szolgáltatóipar - különösen az utóbbi két évtizedben - nem a privilégiumot élvező ágazatok közé tartozott, a Styl Zrt. és jogelődjének rentábilis, eredményes gazdálkodása, ami biztonságérzetet jelentett a társaság kollektívájának is, kiemelkedő vezetői, szakmai munkájának érdeme.

Kovács Vilmosné elnök-vezérigazgató vezetői és szakmai munkáját mindenkor az elkötelezettség, a nagyfokú felelősségtudat, a tenni akarás, az új iránti fogékonyság és annak alkalmazása jellemezte. Vállalt tisztségeiben a tennivalókat mindenkor kifogástalanul, példamutatóan teljesítette és teljesíti jelenleg is.

A Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség tagjai körében az elismertség és a tisztelet övezi pozitív emberi tulajdonsága, reális, tárgyilagos, az életszerűséget követő, mindenkinek tiszteletet adó, közvetlen, barátságos, segítőkész magatartása alapján. Számos díjat, elismerést kaott: 2001 – Magyar Iparszövetség Elismerő Oklevele (2001), Magyar Iparszövetség Emlékgyűrűje (2008), Magyar Iparszövetség Alkotói Díj (2011), Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Aranykoszorús Mester (2019). Az eddig tanúsított szakmai és vezetői munkássága elismeréséül a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Életműdíj adományozására a GÉSZ Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége javasolta.

A díjaknál fontosabb a család
– A legfontosabbnak azt tartom a hatvanas évektől napjainkig, hogy azt csinálhattam, amit szerettem - mondja Kovács Vilmosné, "Styles Erzsike". – Ez nem mindenkinek adatik meg, én megkaptam a sorstól. - Számos nemzetközi, hazai és megyei díjat kaptam a munkámért. Nekem az utóbbiak a fontosabbak, most is nagyon örültem az életműdíjnak. Rögtön hozzáteszem, ezek örök másodikak az életemben, az első a család. Nagyon büszke vagyok a fiamra, Kovács Csabára, aki a fotózás világában él és alkot, a Fotosmiths Kft. tulajdonosa. Lányom, Beatrix építőmérnök, családjával Németországban él. Bianka unokám régész, a Magyar Tudományos Akadémia alkalmazza. A másik Gergő, aki Gödöllőn végzős egyetemista szőlész-borász szakon. És legalább ilyen fontos, hogy várom a harmadik unokát, 2023 márciusában érkezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában