Hangolódás az ünnepre

2022.12.09. 18:32

A Karácsonyi énekkel hangol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

A videósorozat részei naponta 19.30-tól láthatók a Kardinális YouTube-csatornán.

Kemma.hu

Forrás: Kardinális Youtube

24 ember, 1 történet – advent időszakában, december 1-jétől december 24-ig, szentestéig Charles Dickens örök klasszikusát olvassák fel az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ismert személyiségei, illetve munkatársai. 

A Karácsonyi ének közel kétszáz éve született, a történet üzenete mégis életszerű, a 21. század embereihez is szól. A főhős, a kapzsi, lelketlen Scrooge egy nap lehetőséget kap arra, hogy bepillantson a láthatatlan világba, elétárul a múlt, a jelen és a jövő: elfelejtett fájó emlékek, a körülötte élők mindennapi nyomorúsága, szenvedése és embersége felnyitja Scrooge szemét. Megérti, hogy a szeretet »hozzáférhetetlen helyeken« rejtőzik és soha nem késő semmit újrakezdeni...” – mondja az ajánló videóban Zsuffa Tünde, a főegyházmegye sajtószóvivője.


A történetet 24 ember, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ismert személyiségei, illetve munkatársai szólaltatja meg 24 napon keresztül. A felolvasók: Csapó Viktória, Cseke Péter, Dolhai Attila, Fábry Kornél, Gőbel Ágoston, Hegedűs András, Huszti Zoltán, Lackfi János, Käfer György, Käfer Mónika, Kontsek Ildikó, Kőhalmi Dániel, Kubik Anna, Kuzmányi István, Monostori László, Pap Adrienn, Radetzky András, Sára Bernadette, Siklósi Beatrix, Süllei László, Szili András, Török Ili, Varga Gabriella, Vargha Viktor.

A beharangozó videók és az első három rész már megtekinthető a Kardinális YouTube-csatornán. A további részek mindennap 19.30-kor kerülnek fel ugyanide. A Kardinális YouTube-csatornán láthatók Gájer László atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara tanszékvezető tanárának adventi elmélkedései is, ezek advent vasárnapjain reggeltől tekinthetők meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában