Fejlesztés

2022.11.09. 12:32

Családok álma válik valóra: új bölcsődét építenek Vértesszőlősön

Megkezdődött a Baromállás dűlőben a Vértesszőlősi Samufalvi Óvoda és Bölcsőde telephelyének építése. Orvosi, védőnői szoba is lesz benne.

S. G.

Ezen a helyen épül majd a bölcsőde

Forrás: Bencsik János/Facebook

Korábban megírtuk, hogy régi vágya teljesül a Baromállás dűlőben élőknek. Sok kisgyermekes várja, hogy végre megoldódjon helyben is a legkisebbek nappali ellátása. A település központjában lévő Samufalvi Óvoda és Bölcsődébe ugyanis csak Tatabányán keresztül tudnak eljutni az ott élők. Vértesszőlőst, a 3500-as lélekszámú falu közigazgatási határait teljesen kettészeli az autópálya.

A Baromállás dűlőben hivatalosan 750-en, valójában azonban ennél többen élnek. Nagyon sok a kisgyermekes család, akiknek rendkívül körülményes a bejárás Tatabánya-Kertvároson át Vértesszőlősre.

Éppen ezért építenek majd mini bölcsődét TOP-os beruházással a Duna dűlő végén, és az utakat összekötő Hernád dűlő aszfaltozása is megtörténik, hogy könnyebben tudják megközelíteni az itt élők az ingatlanokat, és majd később az új gyermekintézményt.

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be az örömteli hírről. A 280 milliós támogatás mellett forráskiegészítésre is szükség lesz majd az építkezéshez. A két csoportos, 14 kisgyermek ellátására alkalmas intézmény mellett orvosi, védőnői szobát is nyitnak a várhatóan jövőre elkészülő épületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában