A Születés templomáig

2022.11.21. 08:00

Szentföldi zarándoklatot szerveztek Erdő Péter 70. születésnapján

A jubileumi zarándoklat Ein Karemben, aKeresztelő Szent János templománál kezdődött és Jézus születésének helyszínén zárult.

Kemma.hu

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye – sajtóiroda

Fotó: Csapó Viktória

A betlehemi Születés temploma volt az utolsó fontosabb állomása annak a hét elején kezdődött szentföldi zarándoklatnak, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás születésének 70. évfordulója tiszteletére szervezett Szederkényi Károly atya. A résztvevők – köztünk a Főpásztor és az őt elkísérő 24 pap – az elmúlt napokban elzarándokoltak Jézus földi életének legfontosabb színhelyeire.

A jubileumi papi zarándoklat utolsó előtti napja Ein Karemben kezdődött, Keresztelő Szent János templománál, ahol a Zakariás hálaénekét megjelenítő díszes, magyar nyelvű kerámiatábla előtt Lengyel Donát atya szólt a zarándokokhoz, paptársaihoz.

November 19-én, szombaton a betlehemi Születés templománál fogadta a felkelő nap fénye a zarándokokat, akik előbb a Születés barlangjában, Jézus születésének helyén fohászkodtak, majd a Szent Katalin-kápolnában vettek részt az Erdő Péter bíboros-vezette szentmisén – adta hírül az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában