Közmeghallgatás

2022.11.22. 11:43

Májusban nyit az esztergomi piac

Rekordrövidségű, mintegy negyedórás közmeghallgatást tartott Esztergomban a képviselő-testület, miután a város lakói egyáltalán nem jelentek meg kérdéseikkel a november 21-ei eseményen.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A volt vármegyeháza dísztermében megrendezett közmeghallgatáson így csupán Hernádi Ádám polgármester ilyenkor szokásos fejlesztési beszámolója hangzott el. Annak ellenére maradt el lényegében a november 21-ei közmeghallgatás, hogy azt már november 4-én meghirdette a város a hivatalos felületeken. 

Rekordrövidségű, mintegy negyedórás közmeghallgatást tartott Esztergomban a képviselő-testület, miután a város lakói egyáltalán nem jelentek meg kérdéseikkel a november 21-ei eseményen
A volt vármegyeházán tájékoztattak
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

A polgármesteri beszámolón a sajtó munkatársai voltak jelen. Hernádi Ádám tájékoztatójában egyebek mellett elmondta, hogy nagy feladata most a városnak az energia veszélyhelyzet miatti költségcsökkentési terv kidolgozása, mely a lakosok igényei szerint folyamatosan alakul. A polgármester többek között következő fejlesztésekről adott számot egy-egy mondatban: Esztergomot Kertvárossal összekötő kerékpárút építésének elkezdése, 527 facsemete ültetése el az ősz folyamán, 49 szolgálati lakásra kötöttek szerződést bérlőkkel. 

Szintén a felsorolásban szerepelt a város legnagyobb játszóterének Szalézi-lakótelepen való felépítése, több utca és a Hősök tere járdáinak felújítása, a Gesztenye-fasor megújítása, a Dobó-gimnázium energetikai rekonstrukciója, a Kőrösy-kollégium felújítása, amely beruházás még idén befejeződik. Az új városi piac 2023 januárjáig elkészül, a nyitás várhatóan májusban lesz, mondta Hernádi Ádám. A Volán Zrt.-vel együtt elkezdték kidolgozni az új, körjáratrendszerű buszmenetrendet, melyet jövő tavasszal vezetnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában