Programsoroló

2022.11.10. 20:25

10+1 remek Márton-napi program a hétvégére, felvonulástól a borozásig

Egymást érik a Márton-napi programok Komárom-Esztergom megyében a hétvégén. Ezekől hoztunk most egy csokorra valót.

Kemma.hu

Mindenhol népszerűek a Márton-napi programok

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ladóczki Balázs

Számos étterem és vendéglátóhely, de még művelődési ház szervez Márton-napi vacsorákat, mi azonban most elsősorban a közösségi, családi programokat kínáljuk. Lássuk is, hogy többek között milyen lehetőségek várnak ránk a hétvégén! Pénteken 17 órától hangulatos esti, lámpás sétát szerveznek a Tatai Angolkertben. Tatán 12-én Kukoricás táncház lesz a Kenderkében. Itt délután gyermekprogramok lesznek, 19 órától Horsa Pista és tanítványai, valamint Szentimrey Panni, Tóth Fanni és Lakat Bálint zenélnek majd a táncházban. 

A Baji Boros Pincék újra megnyitják kapuikat a látogatók előtt, megtelik a Baji-Szőlőhegy. A szüret fáradalmait kipihenve néhol már 2022-es újborokkal, libaságokkal várják a vendégeket szombaton 16-22, vasárnap 14-22 óra között a pincészetek borkóstolókkal, borkorcsolyákkal és finomságokkal. Dunaszetmiklóson 11-én egyébként a Kősziklás borterasz is várja a vendégeket.

Naszályon pénteken 18 órakor Márton napi fáklyás felvonulásra várnak mindenkit: gyerekeket, kisgyerekes családokat és természetesen a felnőtteket is! 17.45-kor a katolikus templom parkjában lesz a találkozó, a Thököly utca sarkánál, és a szervezők kérik, hogy mindenki vigyen magával (akár saját készítésű) lámpást. A felvonulás után fél héttől az IKSZT udvarán a Márton-napi tűz meggyújtásával, libazsíros, hagymás kenyérrel, forralt borral és forró teával kínálják majd a résztvevőket. 

Szintén pénteken az ácsi Bóbita Óvoda is kinyitja kapuit. 16 órától hagyományos Márton napi rendezvényükre szeretettel várunk minden ismerőst és barátot, aki szeretne velük tölteni egy szép őszi estét. 

11-én Oroszlányban  a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Gyermekkönyvtár 16 órától különböző kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várja a kicsiket és nagyobbakat. Bajon szombaton 17 órakor kezdődik az iskolások rövid műsora, amelyet lámpás felvonulás követ, majd pedig zsíros kenyér, tea várja az aprótalpúakat, míg a felnőtteket baji borok az iskola előtt. Tardoson szintén 11-én, 16 órától az óvodásokkal közös felvonulásra várják az érdeklődőket az iskolások. Itt közös vacsora zárja majd a programot. 

A Szőnyért-Moajért Tanácsadó testület 11-én 16:30-tól vár mindenkit a Márton-napi lámpás felvonulásra a Kemencés Házhoz, amelyet a Móra-iskolások mátyusföldi tánca követ ajd, de fellép a Napraforgók citerazenekar is, a napot pedig a Garabonciás Néptáncegyüttes táncháza zárja majd.

A lábatlani Gerenday Közösségi Házban 12-én 18 órától Márton-napi vigadalmat tartanak a Gerecse Borbarát Egyesület szervezésében. A hangulatfelelős aPrima Junior-díjas Pálházi Bence és bandája lesz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában