Mellrák ellen

2022.10.01. 15:06

Rózsaszín lufikkal gyalogoltak az életért Tatabányán

Huszonegyedik alkalommal szervezte meg az Érted Szövetség a Gyalogolj az életedért! elnevezésű figyelemfelkeltő menetet, amely a szűrővizsgálatok, azon belül az emlőszűrések rendszerességére hívja fel a figyelmet.

S. G.

Rózsaszín lufikat osztogattak a szervezők a Szent Borbála Kórház főbejárata előtt gyülekezőknek. Intézmény- és városvezetők mellett sportolók, magánemberek is részt vettek, emellett diákok is az Árpád Gimnáziumból.

John Katalin és dr. Dombi Péter
Fotós: Sugár Gabi / Forrás: 24 Óra

Bujtor Éva, az Érted Szövetség vezetője, valamint dr. Dombi János Péter főorvos, a Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója elmondta: huszonegy éve szervezik meg ezt a figyelemfelkeltő programot annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a szűrővizsgálatok, az emlőszűrés fontosságára. Az idén a kórháztól indult a tömeg és a hídon át az Életfáig gyalogoltak. Kiemelték: ma már nemcsak a hölgyeket sújtja ez a kór, egyre több férfinál is diagnosztizálják. Hozzátették: az akció hetében, hónapjában megfigyelhető, hogy többen keresik fel orvosukat, a kórházat, és végeztetik el magukon a szűrővizsgálatot.

Hazánkban, a nők körében egyébként a második helyen álló daganatos megbetegedés az emlőrák. Évente 7-8 ezer új esetet diagnosztizálnak, és nagyjából a betegek egy harmada belehal a betegségbe, annak szövődményeibe.

A gyalogláson részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. Mint Facebook-posztjában írta: 

Az egészség fontos, talán nincs is semmi, ami fontosabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában