Kutyakiállítás

2022.10.20. 15:26

Nyolcezer eb versenyez a komáromi erődben

Ismét nemzetközi kutyakiállításnak ad otthon a komáromi Monostori erőd. A programok pénteken veszik kezdetüket és vasárnapig tartanak.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A három nap során mintegy 8000 kutyát mutatnak be Komáromban, a CACIB showra külföldről és belföldről egyaránt érkeznek kiállítók a Monostori erődbe. A kiállításon külön figyelmet kapnak a magyar kutyafajták is.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) idén folytatja a 2019-ben nagy sikert aratott programját, melynek célja nemzeti kutyafajtáink megismertetése az iskolás korosztállyal. A kiállítás mindhárom napján 10-14 óra között a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvényen a gyerekek több állomáson végighaladva, egyszerű feladatokat megoldva ismerhetik meg a 9 magyar kutyafajtát, ajándékba játékos fajtaismertető könyvet is kapnak.

Október 22-én, szombaton rendezik a Magyar Kutyafajták Agility Országos Bajnokságát is, de a hobbi és keverék kutyákra is gondoltak a szervezők. Vasárnap 11 órától számukra rendeznek szépségversenyt.

Kis – közép és nagytestű kategóriában a keverék, valamint a fajtatiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyák gazdái a helyszínen nevezhetnek. A nevezési díjak teljes összegét a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületnek ajánlja fel a MEOESZ.

A zsűriben Szalma József volt válogatott labdarúgó, dr. Vettel Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője és Horváth János a Ghymes billentyűse kapott helyet. A kiállítás minden napján 14 órától kezdődik a Best In Show program, a győztes kutyák versenye a nap legszebb kutyája címért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában