Szaléziak

2022.10.18. 10:47

Egy kegyhely, 3 nap és 24 hivatást kereső fiatal találkozása Péliszentföldkereszten

Családos és egyedülálló fiatalok vettek részt a szaléziak programján.

Fenyvesi Károly

Forrás: szaleziak.hu

A községhez tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten három napot töltött el együtt huszonnégy hivatását kereső 18–35 év közötti fiú és lány az Úton a szalézi családdal elnevezésű program keretében. Többek közt beszélgethettek a család hazánkban is jelen lévő néhány olyan tagjával, akik a szalézi lelkiséget családosként vagy egyedülállóként, illetve megszenteltként élik meg. A találkozón képviseltette magát az alapításának 150. évfordulóját az idén ünneplő Don Bosco Nővérek közösség is. A névadó a szalézi közösség alapítója.

A Szaléziak.hu híre szerint a nyitónap játékos feladatokkal színesített ismerkedéssel kezdődött, szentségimádással folytatódott. A teaházzal, társasjátékkal zárult este zárógondolatai során Kirner Zoltán atya többek közt arról szólt, hogy nagy boldogság és béke tölti el azokat, akiknek sikerült rátalálniuk szeretett hivatásukra.

A másnap délelőtti folytatásban a fiatalok a szalézi család több tagjával is találkozhattak, rövid előadást hallgattak meg, csoportokban beszélgethettek a hivatáskeresést segítő és gátló tényezőkről, például a megkülönböztetésről. Az ebéd előtti szentmisét Kukuczka Róbert atya mutatta be. A délutáni műhelyfoglakozások témái között szó volt a családos hivatásról is. Este Kovács Sándor diakónus atya táncházba invitálta a fiatalokat.

A zárónapon, az egyéni elmélkedést követően, mindenki elmondhatta, hogy milyen volt számára a találkozó, sikerült-e tennie egy lépést hivatása felfedezésében, elfogadásában. A háromnapos együttlét szentmisével zárult. Az Úton a szalézi családdal program második lépésére februárban várják a 18 35 éves fiatalokat Péliföldszentkereszten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában