Ünnepeltek

2022.09.18. 19:14

Tizennyolc éve vált várossá Lábatlan

Három napon át minden a szórakozásról, a közös ünneplésről szólt Lábatlanon, ahol a városi napok keretében koncertekkel, sportversenyekkel, foglalkozásokkal és különleges programokkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen megemlékeztek a település várossá válásáról is.

Walczer Patrik

Teller Péter és Erős Gábor (jobbra) a megnyitó után a kitüntetettekkel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A megnyitón Szabó Ildikó közművelődési vezető köszöntötte a jelenlévőket, majd említette, hogy hagyományokhoz híven kiállítással kezdődik az idei Lábatlani Városi Napok programsorozat. Ezúttal a Lábatlani Arany János Általános Iskola művészeti oktatásban résztvevő diákjainak alkotásait tekinthették meg az érdeklődők a Gerenday Közösségi Házban.

Városi Napok Lábatlan
Teller Péter és Erős Gábor (jobbra) a megnyitó után a kitüntetettekkel
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Teller Péter polgármester elmondta, hogy Lábatlan felnőtt korba lépett, hiszen tizennyolc esztendővel ezelőtt az egykori nagyközség városi címet kapott. Megköszönte azoknak, akik 2004-ben „bábáskodtak a születésnél”, illetve méltatta Török István korábbi polgármestert, aki lerakta a fundamentumot, melyre építkezve felcseperedett a település. Véleménye szerint az elvégzett munka után olykor meg kell állni és helyet kell adni az ünneplésnek és a szórakozásnak is.

Városi Napok Lábatlan
A helyi művészeti iskola drámaszakos diákjai adták elő a Ludas Matyit
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Erős Gábor országgyűlési képviselő felidézte, hogy annak idején játékvezetőként sokat járt Lábatlanon és elbűvölte, hogy még nagyközségként is remek csapata volt a településnek. Megjegyezte, hogy a város az elmúlt években nagy léptekkel haladt előre és úgy gondolja, hogy ezt a lendületet az összefogás és közösségépítés révén vihetjük tovább.

A köszöntők után Schrenk Péter, a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője többek között arról beszélt, hogy a kezdeti rajzszakkörtől és a művészeti tevékenység minél magasabb szintre való emelésével odáig jutottak, hogy diákjaik számos versenyen kiváló eredményeket értek el.

Városi Napok Lábatlan
Lábatlani iskolások alkotásaiból nyílt kiállítás a Gerenday Közösségi Házban
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Elismeréseket is átadtak a megnyitón - Polgármesteri dicséretben részesült Gönczi Marianna az önkormányzat és a helyi civil szervezetek céljainak megvalósítása során végzett munkájával, Juhászné Minya Marianna a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítványnál végzett tevékenységével, Jónásné Kobezda Andrea a szituációs lövészet terén, síelőként és edzőként elért eredményeivel, Mezei Ferenc közösségszervező és szakosztályvezető munkájával. Csillag Erika, a Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat nyugállományba vonuló vezetője és Debnárik Tibor, nyugalmazott pedagógus Lábatlanért Emlékplakettet kapott. Az önkormányzat 2004-ben Losonczi Anna, az első városi született gyermek számára megtakarítási számlát nyitott, aki nagykorúvá válása kapcsán emléklapot vehetett át.

Szűcs-Albert Eszter a művészeti iskola kerámiatanára elmondta, hogy számos rajz és különleges kerámia alkotás kapott helyet a kiállításon, majd elárulta, hogy számos olyan fiatal járt az intézménybe, akik sikeres grafikusok, formatervező mérnökök, vagy éppen építészmérnökök lettek.

A beszédek és a díjátadók után a jelenlévők megtekintették a kiállítást, majd a Gerenday Kertben végigjárhatták a borsétányt, ahol helyi borászok mutatták be termékeiket, míg a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pogácsával kedveskedtek. A műsort a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámaszakos tanulói nyitották meg, akik a Lúdas Matyi című darabot adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában