Autómentes nap

2022.09.23. 15:44

Rendőri felvezetéssel vonultak fel az esztergomi gyerekek, majd táncoltak - videó

Több száz óvodás és iskolás vett részt Esztergomban az Autómentes Napot ünnepelve. A gyerekeket a rendőrség és Erős Gábor országgyűlési képviselő vezette fel a térig.

P. O. Z.

A szeptember 23-ai eseményt az Angyalkert óvoda kezdeményezésére és vezetésével bonyolították le, mely megmozdulásban a déli városrész óvodái, illetve a Babits Mihály Általános Iskola vettek részt. Az út az Angyalkert óvodától a Széchenyi térig tartott. A közel két kilométeres városi szakaszt rollerekkel, biciklikkel vagy sétálva, Erős Gábor országgyűlési képviselővel az élen tették meg az ovisok.

Amikor a főtérre érkeztek, Erős Gábor többek között arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy most ők mutatták meg a város lakóinak, hogy milyen jó két keréken vagy gyalog menni az autó helyett. 

A felvonulókat Steindl Balázs alpolgármester is üdvözölte, aki egyebek mellett rámutatott, hogy az óvodások felvonulása egy üzenet a felnőtteknek, hogy a rendszeres mozgással az egészséget és az elektromos járművek használatával környezetet is így lehet hatékonyan megvédeni. A folytatásban Harcz Réka fitness edző tartott zenés ugra-bugrát a kicsiknek, akik lelkesen követték a városszerte híres tornász minden mozdulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában