Változás

2022.09.08. 22:48

Megújult honlappal hirdeti az esztergomi régió értékeit a szervezet

Egy muzslai borlaboratórium minapi átadása kapcsán fókuszáltak többen is a beruházást lezáró ünnepségen is partnerként résztvevő Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás megújult honlapjára. Mint kiderült, a weblap jelentős lépést tett a határ mindkét oldalán található bor- és gasztrokultúra helyi szereplőinek bemutatásában.

Pöltl Zoltán

A rendszeres internetezők gyakran találkoznak olyan honlapokkal, melyek kifejezetten megnehezítik az oldalra látogatók dolgát: túlzsúfolt rovathalmok, áttekinthetetlen és nehezen kezelhető felület, logikátlan használati sorrend, parányi és semmire sem használható fotók, és még sorolhatnánk. Emiatt is mindig felüdülést jelent, amikor egy olyan portállal találkozik az ember, mint például az istergranum.eu címen elérhető felület, a Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás honlapja. 

A nyáron megújult oldal már első látásra is kellemes élmény, az „alkotók” láthatóan tisztában voltak azzal, hogy egy internetes portálra akkor fognak gyakran visszatérni az emberek, ha az külső megjelenésében már csalogató, könnyen áttekinthető. A majd két évtizede működő csoportosulás nevét magyarázandó, a honlapon elsőként, mint a „Duna, Garam, Ipoly folyók találkozásának régiója” platformjaként üdvözli a látogatókat. 

A régió csaknem kilencven települést foglal magába a felvidéki és a magyarországi résszel együtt. A városokat, falvakat már a nyitólap utáni részen bemutatja, első körben egy-egy emblematikus épület, vagy településrész fotójával, illetve lényegre törő pár mondattal. Ennek fontosságát talán nem is kell magyarázni, vagyis azt az üzenetet, hogy kellő segítséget és ösztönzést adhat szűkebb hazánk fontos egységeinek megismerésében. Az Ister-Granum csoportosulás céljainak megfelelően az oldalon a régió helyi termelőit, kézműveseit ismertetik, segítve ezzel piaci szereplésüket, illetve az ezen a területen igen jelentős idegenforgalmi látványosságok és szolgáltatások, programok széles körének bemutatása is szerepel. 

Már a nyitó oldalon ott van a „Top Szezonális ajánlatok” turisztika témában, ahol a természeti kincsek és épített látványosságok, valamint a fürdő-, szabadidős és sportlehetőségek rovatai találhatók. Izgalmas opció a honlapon az „Interaktív térkép kereső” rész, ahol települések, termelők, gasztrotúrák, kulturális, borászati és úgynevezett TOP aktív témák szerint is lehet keresni célpontokat a régióban. Emellett az oldalon több videófilm is megtekinthető az egyes területek legendáiról, régi mesterségeiről. 

Remek ajánlatok egy helyen
Az istergranum.eu oldal azoknak is segítség, akik ide érkeznek, vagy azoknak, akik itt élnek. Bizonyára adódik olyan helyzet, hogy a kikapcsolódásra ide érkezőknek külön programot akarnak szervezni magánszemélyek, szállásadók, idegenforgalmi menedzserek, ebben is segít ez az oldal. A híreket, programokat, szálláshelyeket felvonultató rész mellett az egyik legszimpatikusabb rovat a Top ajánlatok nevű, ahol aktív élményeket, gyerekeknek, családoknak szóló programokat, helyszíneket, a régió legmagasabb pontjain működő kilátókat, továbbá borkulturális helyszíneket ajánlanak. Itt szerepel például a nagyvillámi sípálya, a helembai kilátó, a visegrádi Mátyás király játszópark, a zebegényi szabadstrand, az esztergomi Kiskosár Bevásárló Közösség, a Nyergesi Stelázsi, a muzslai Árendás Pincészet és az esztergomi Strázsa-hegyi tanösvény és barlang is. 

Címkék#honlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában