Oroszlány

2022.09.27. 17:50

Köszöntötték a legrégebbi tagokat

Az Oroszlányi Bánya- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezet (OBEDSZ) köszöntötte tagjait.

S. G.

Az étteremben szervezett ünnepségen az Oroszlányi Bányász Nyugdíjas Alapszervezet vezetőségének nevében Dancs József elnökhelyettes fogadta a jubilálókat, majd Cservenák Erzsébet szívhez szóló versekkel kedveskedett az egykori volt jubiláló bányászoknak és a jelenlévőknek. 

Torma Lajos, az OBEDSZ elnöke köszöntőjében kitért az oroszlányi bányászat 85 éves évfordulójára, a kezdetek, mely megalapozta a jelenlegi város életét. Beszédében elmondta, hogy az Oroszlányi Bányász Szakszervezet megalakulásának is kerek évfordulója van: 1957 -ben alakult és indult el az emberek érdekében végzett szakszervezeti munka. A szakszervezetben eltöltött több évtizedes tagsági munkát köszönjük, az 50, 60, 65, 75-éves tagoknak. Jubileumi emléklapot és korsót kaptak Torma Lajostól.  Kiemelte Nagy Istvánné 75 éves szakszervezeti tagságát, de természetesen minden jubilálónak nagyon jó egészséget kívánt. Az ünnepség után fehér asztalnál kötetlen beszélgetés keretében idézték fel a régi bányász élet egy-egy pillanatát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában