Vita

2022.09.09. 10:30

Kálvária Kömlődön: szülők és képviselők szállították iskolába a gyerekeket

Címkék#diákok

A település buszmegállójában 21 első osztályos várta szeptember elsején 6 óra 45 perckor a Kisbérről érkező buszt, ami a szomszédos település általános iskolájába szállította volna őket.

W. Zs.

A kömlődi gyerekek esőben várták a buszt, de nem jött

Forrás: Beküldött

Azonban a jármű – mielőtt még felvette volna az apróságokat – lerobbant, így a gyermekek nem tudtak az előre tervezett időben iskolába menni. Bogáth István polgármester, képviselő és szülők összefogásának eredményeként hat autóval szállították a gyermekeket az oktatási intézménybe, a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolába. Bő egy hét elteltével már csillapodott a helyzet az amúgy sem egyszerű kömlődi történetben.

Mint ismert, a kömlődi Perczel Mór Általános Iskola kihasználatlanság miatt évekkel ezelőtt bezárt. Az idén felcsillant az újraindítás reménye a szülőkben, hiszen jelenleg 21 első osztályos korú gyermek él a településen. Hónapokon át tartó egyeztetést követően kiderült, a tankerület gazdasági okokból nem indítja újra az intézményt. Több megoldás is felmerült a szülőkben: kihelyezett tagozatként is működhetne a Perczel, de helyben, másik iskolaépületben is megkezdődhetne szeptemberben az oktatás. Az utolsó pillanatig bíztak a kompromisszumos megoldásban és abban, hogy nem kell minden reggel 6 kilométert utazni a kicsiknek az iskolába.

A Tatabányai Tankerületi Központ biztosított egy kísérőt, aki reggelenként és délutánonként a gyermekekkel együtt utazik a buszon. A szülők szerint ez nem a legjobb megoldás. Kömlőd pályázaton nyert korábban egy kisbuszt. A jármű nagy segítséget nyújt például a Virágtanyán élőknek, vagy az időseknek orvosi vizsgálatoknál, de iskolabuszként nem működhet. Így minden maradt a “régiben”, és a kömlődi elsős gyermekek továbbra is távolsági busszal utaznak a környei iskolába. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában