Extrém sportok

2022.09.07. 07:58

Biciklikkel, rollerekkel szálltak versenybe a tatai pumpapályán

A programot a hagyománnyá vált éjszakai kerekezés zárta, amit a tatai és tatabányai diákönkormányzat szervezett.

R. V.

Forrás: beküldött

A Lélekháló Alapítvány az „Extrém ügyességi szabad­idős sportnap és bemutató” című, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében idén először szervezte meg „Tekerj Tata!” címmel extrém ügyességi biciklis rendezvényét nemrégiben. Lőrincz Anita, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a fesztivál nem valósulhatott volna meg az Európai Unió és a programban együttműködő partnerek segítsége nélkül. 

Az alapítvány a projekt keretében idén tavasszal rendezte meg első terepjárós fesztiválját, melynek folytatása volt az augusztus végi biciklis ügyességi verseny és bemutató „Tekerj Tata!” elnevezéssel. A program szakmai vezetője és szervezője Árendás Tamás, a Tom Kerékpár Szaküzlet és Szerviz tulajdonosa volt. 

Az ingyenes rendezvényen a látogatók bemutatókat tekinthettek meg a Bokodi Sportegyesület Művészkerékpárosaitól, valamint a Tatai Atlétikai Club bringafoci szakosztályától. A családbarát programon a legkisebbeket az ÁHI jógások várták ügyességi feladatokkal, míg a kezdő bringások a rendőrség kitelepülésénél tesztelhették tudásukat a mobil akadálypályán. A nap fő attrakciója a pumpapálya verseny volt. Két korcsoportban, biciklivel és rollerral indulhattak a résztvevők, akik közül a legjobbakat éremmel és kulaccsal jutalmaztak a szervezők. 

Roller kategóriában a kicsiknél Oláh Zoltán állhatott a dobogó legfelső fokára, a második Kerekes Robin, a harmadik Mészáros Milán lett, míg az idősebbeknél az első Kiss Ignác, a második Nederman Áron lett. A bringásoknál a kicsiknél Majcsák Kristóf volt a leg­gyorsabb, akit Mészáros Milán és Tóth Levente követett, az idősebbeknél pedig Németh Ádám lett a befutó, de szintén dobogóra állhatott Vermes Bence és Soltész Olivér is.

Az eredményhirdetés után a tatai Quack zenekar adott akusztikus koncertet, amelyen készülő lemezük dalait mutatták be a kora esti órákban. A programot a hagyománnyá vált éjszakai kerekezés zárta, amit a tatai és tatabányai diákönkormányzat szervezett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában