72. Bányásznap

2022.09.04. 17:23

Bányászhősök előtt tisztelegtek a kesztölci emlékműnél is

A környéken létesült bányák megnyitása a község fejlődésének első, legfontosabb állomása volt.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A 72. Bányásznap alkalmából szeptember 2-án,pénteken tartottak megemlékezést a községi emlékműnél, ahol azok az elhunyt bányászok előtt tisztelegtek, akik munkájuk során életüket áldozták fel. Kovács Szilvia, a művelődési ház vezetője felolvasta Kovács László: Te pajtás vagy című versét, majd a Kesztölci Pávakör elénekelt egy szlovák bányászdalt, mely szerepel Vöröskői István korábbi polgármester, illetve Radovics Istvánné alpolgármester legújabb helytörténeti kiadványában.

Farkas Krisztina polgármester kijelentette: ma már pontosan tudjuk, hogy a környéken létesült bányák megnyitása volt a község fejlődésének első, legfontosabb állomása. Végül koszorút helyezett el Erős Gábor országgyűlési képviselő, a községi és a helyi szlovák önkormányzat, a Kesztölci Hagyományőrző Bányászok Köre, az OMBKE Dorogi Helyi Szervezete, a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány, a Bányász Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete, a Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület, a Csolnoki Bányász Nyugdíjas Alapszervezet és a Szent Kelemen Polgári Kör.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában