Bányásznap alkalmából

2022.09.04. 16:55

Átadták a Tatabánya Közbiztonságáért és a Solymos Mihály-díjat, majd szalag került a zászlóra is

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A 72. Bányásznap tatabányai eseményeinek sorában szeptember 3-án, szombaton a hagyományokhoz híven a Bányász Kegyeleti Emlékműtől indult a színpompás, zenés felvonulás. A bányász szaknak tisztelgő, díszegyenruhás zászlóvivők, táncosok és zenészek a Bányászati és Ipari Skanzenig masíroztak, ahol városi elismeréseket adtak át.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: városi identitásunk egyik legnagyobb értéke a bányászat és az ehhez kapcsolódó értékmegőrző tevékenység. Ennek eredményeként vehette át a központi bányásznapi ünnepségen az Ezüst Bányászgyűrűt.

Az emlékeknek lelkük van, történeteket mesélnek. A skanzen éppúgy, mint a Tulipános Ház, Népház, a volt községháza és bányakapitányság, amelyek sorra újultak meg Óváros szívében.

– fogalmazott a városvezető. 

Bányásznap kitüntetések elismerések Szücsné Tatabánya
Mokánszki Béla Solymos Mihály-díjat vehetett át 
Fotós: H. B. / Forrás:  24 Óra

Tatabánya bányász hagyományainak ápolása érdekében kifejtett kiemelkedő munkájáért Solymos Mihály-díjat vehetett át Mokánszki Béla, aki 1980-ban szerzett okleveles bányamérnöki diplomát, majd a XV. aknán dolgozott. A szakmakultúra iránti tisztelete okán az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesületben, valamint a Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítványban is tevékenykedik. Előadója és szervezője szakmai konferenciáknak.

Bányásznap kitüntetések elismerések Szücsné Tatabánya
A Tatabánya Közbiztonságáért Díjat Mágyel Barnabás rendőr százados kapta
Fotós: H. B. / Forrás:  24 Óra

A Tatabánya Közbiztonságáért Díjat Mágyel Barnabás rendőr százados vehette át, aki a Bűnügyi Osztály Bíróság elé állítási csoport vezetőjeként nagy elhivatottsággal végzi szolgálati tevékenységét. Az általa irányított csoport számtalan vagyon elleni bűncselekmény, illetve rablás elkövetőjével szemben folytatott sikeres nyomozást.

Az ünnepség végén szalagot kötöttek a felvonulásban részt vevő zászlókra. Végül a Mohi Rezső teremben egy kiállítást nyitottak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában