Ünnep

2022.09.27. 15:40

A tatabányai Móra-iskola egykori tanárát köszöntötték 90. születésnapján

Horváth Gézáné Gitta nénit 90. születésnapja alkalmából emléklappal és ajándékkosárral köszöntötte a város nevében Nagy Béla körzeti képviselő.

Kemma.hu

Horváth Gézáné Gitta nénit otthonéban köszöntötték

Forrás: Facebook/Tatabánya Megyei Jogú Város

Az idős asszonyköszönéséről a tatabányai Facebook-oldal számolt be. Gitta néni 1932- ben született Mezőtúron. Negyvenhárom évig dolgozott földrajz-biológia szakos tanárként. Tatabányán, a Mező Imre Általános Iskolában kezdte pályafutását (mai nevén Móra Ferenc Általános Iskola). Nyugdíjba vonulása után négy évig tanított a Herman Ottó Általános Iskolában. Pedagógiai hivatását mindvégig a gyermekek iránti szeretet, végtelen türelem és munkája iránti alázat jellemezte. Két gyermeke, két unokája és két dédunokája született, akikkel sok időt töltenek együtt.

Több évtizedes példamutató hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett munkájának méltó elismeréseként arany, majd gyémánt oklevelet vehetett át az Egri Tanárképző Főiskolán, amire máig nagyon büszke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában