Akadálymentes

2022.09.07. 18:27

160 millió forintból újult meg a komáromi Gyár utca

Hivatalosan is átadták az elkészült Gyár utcát, amely akadálymentes lett: kerekesszékkel, babakocsival is egyszerűen lehet rajta közlekedni.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Az átadáson dr. Molnár Attila polgármester elmondta, az utca szinte teljesen elkészült hetekkel ezelőtt, a napokban a kisebb járulékos munkálatok fejeződtek be. A járda felújítása majdnem 160 millió forintba került, ennek 90 százalékát pályázati forrásból nyerte el a város.

A Gyár utca egyes szakaszain korábban egyáltalán nem volt járda, a mostani akadálymentesen lett kialakítva, kerekesszékkel, babakocsival is egyszerűen lehet közlekedni. A polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszak legnagyobb Komáromot érintő járdafejlesztése volt ez. Arra is kitért, hogy a beruházáson komáromi WF Kft. dolgozott.

Üde színfolt - Az eseményen az is elhangzott, Szabó István önkormányzati képviselő folyamatosan jelezte az önkormányzatnál azt, hogy szükség lenne a Gyár utca megújulására, hiszen itt található a közelben a buszpályaudvar és a vasútállomás is. Szabó István úgy fogalmazott, a Gyár utca üde színfolt lett, és abban reménykedett, még legalább ötven esztendőn át tudják majd használni a komáromiak. Az önkormányzat a járda felújítása mellett az összes kapubejárót is megcsináltatta.

Hozzátette, ez a terület egyre frekventáltabb, sok fejlesztés zajlott itt a közelmúltban, elkészült a Generációk Háza, nemrégiben adták át a közeli Szivárvány Óvoda játszóudvarát, és a katolikus óvodát, a katolikus iskolában pedig új tornacsarnok épül. Az elkezdett fejlesztéseket is szeretnék folytatni, ezekből pedig nem maradhat ki se a koppánymonostori, se a szőnyi városrész.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő arról szólt, Komáromban mindig vannak tervek, célok, stratégiák a városfejlesztés mentén. Hangoztatta, fontosak a nagyobb volumenű útfelújítások, amelyek a lakók kényelmét segítik elő. Megismételte, koncentráltan ez terület öles léptekkel fejlődik, nem csupán látványos, hanem hasznos formában. Úgy vélekedett, a Gyár utca megújulása mindenkinek érdeke volt, aki erre jön, vagy itt él, hiszen lehetőséget biztosít a biztonságos és komfortos közlekedésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában