Fejlesztés

2022.08.09. 06:57

Lesz vele munka, de megszépül Tatabányán az új szolgáltatóház környezete (képek)

Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így hamarosan megkezdődik a Városkapu Szoláltatóház és Üzletház környezetének rendezése. Megújul a területhez szervesen kapcsolódó Béke-park, és helyreállítják a Győri út melletti kerékpárutat is.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója című projekt utolsó fázisának kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének átadták a napokban a munkaterületet.

számolt be közösségi oldalán Szücsné Posztovics Ilona polgármester. A projekt keretében eddig felújították a Dózsakerti sétálóutcát, és a Megyeháza téren megépülhetett a kétszintes mélygarázs, a belváros parkolási problémáinak megszüntetése érdekében. A Városkapu Szolgáltató és Üzletház befejezését követően pedig most kezdik a Szolgáltatóház környezetének rendezését.

Megújul a területhez szervesen kapcsolódó Béke-park, továbbá a beruházás során helyreállítják a Győri út melletti kerékpárutat is – adta hírül a közösségi oldal. A kivitelezés érinti a Győri út és a Centrum Áruház mellett a Győri út és a szolgáltatóház közötti zöldfelületet. Emellett a Béke-parkot, amely helyi jelentőségű természetvédelmi terület, valamint a Megyeháza és a Béke-park és a Megyeháza és a Fő tér közötti területet is.

A beruházás keretében megújítják a zöldfelületet, szükség szerint elvégzik a fák gallyazását, újakat ültetnek. Kiépítik a gyalogos sétányt. A bejegyzésben a polgármester hangsúlyozta: mindezek során előreláthatólag egyetlen fát sem vágnak ki, mert nehezen és csak hosszú idő alatt pótolhatóak. Az idei aszályos időszak a rendszeres locsolás ellenére is megviselte a város fáit, a mostani telepítéseknél ezért kiemelt figyelmet szentelnek a már tapasztalható éghajlatváltozásnak és szárazságot jobban tűrő fajokat ültetnek el.

A beruházás a gyalogos közlekedést is érinteni fogja, ezért szakaszosan le kell zárni a területet, azonban a kisebb útvonalmódosításokkal mindvégig nagyobb kellemetlenség nélkül megoldható lesz az áthaladás – olvasható a bejegyzésben.

A kivitelezés menetéről, pontos részleteiről folyamatosan tájékoztatják a város lakóit. A beruházás teljes költsége bruttó 245,9 millió forint, amelyből 149,9 millió az uniós támogatás, a többi önrész. A beruházást várhatóan január végéig befejezik a szakemberek.

A Bányász és a KPVDSZ is megújul - Több beruházás is zajlik a városban. Megújul a Bányász Művelődési Otthon és a KPVDSZ Művelődési Ház, már aláírták a közbeszerzési eljárás nyertesével kötött vállalkozási szerződést. Elvégzik az intézmények részleges belső felújítását, a villamoshálózat fejlesztését, valamint a KPVDSZ esetében a teljes fizikai akadálymentesítést. A felújítás alatt a művelődési házakban rendezvények nem tarthatók. A KPVDSZ ideiglenesen a Komáromi út 28/A címen folytatja a munkát, a Bányász Művelődési Otthon zárva tart, de telefonos, e-mailes elérhetősége változatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában