Időjárás

2022.08.21. 12:30

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki országszerte az Országos Meteorológiai Szolgálat

Erős széllökések, zivatarok, eső várható ma és holnap is.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Általában erősen felhős vagy borult idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások időszakosan előfordulhatnak. Több helyen is kialakulhat zápor, zivatar, a Dunántúlon eső is valószínű. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. 

Az északi, északnyugati szél a Dunántúl nyugati felén megélénkül, ott, illetve zivatarban erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között várható, de az északkeleti megyékben pár fokkal melegebb, míg a tartósabban csapadékos részeken kissé hűvösebb idő valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Veszélyjelzés 08.21.
Forrás: met.hu

Az intenzívebb zivatarcellákat legfőképp felhőszakadás, az ismétlődő cellaátvonulásból 25-35 mm csapadék kísérheti, de lokálisan kisméretű jég, esetleg egy-egy erős, viharos, 50-65 kilométer/órás széllökés is előfordulhat. A Kisalföld, Alpokalja határhoz közeli részein ma és hétfőn napközben zivatartól függetlenül is előfordulhat néhány viharos, 60-65 kilométer/órás széllökés északi, északnyugati irányból, adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában