Csak a gyertyák égtek

2022.08.16. 13:58

Áramszünet nehezítette a legnagyobb katolikus ünnepet Esztergomban

Egy főkábel átvágása miatt majdnem teljesen áram nélkül maradt az esztergomi Bazilika augusztus 15-én.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A baleset azért jött különösen rosszkor, mert az áramszünet a Nagyboldog-Asszony bíborosi szentmise előtt tíz perccel történt. A főszékesegyházban tartandó alkalom első részében még nem volt áram, de a mise közben sikerült a kihangosítást hosszabbítókkal megoldani. A főkábel elvágása miatti áramszünet okán nem működött a templom egyetlen pénztára sem, így a turisták csak a kivilágítatlan főtemplomot tudták megtekinteni, a belső térben csupán a kegyeleti gyertyák fénye világított. 

A Kincstár, az Aranybulla 800 kiállítás, a souvenir-bolt, valamint a többi látványosság is zárva volt a közönség előtt. A hiba elhárításán egész nap dolgoznak, hogy a hét további részében már zavartalan legyen a Bazilika működése. A főszékesegyház rekonstrukciós munkálatai részeként a híres orgona lekerült a karzatról. Az orgonát fent körülvevő angyalszobrokat most a templom egyik oldalhajójában lehet testközelből megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában