Program

2022.07.26. 17:30

Több mint buli: visszatér az MCC Feszt Esztergomba

Csütörtöktől szombatig kulturális fellegvárrá változik Esztergom, ahol immár második alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet. A szervezők rekordszámú látogatóra számítanak, akiket tavalyhoz képest még érdekesebb, tartalmasabb programokkal várnak.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A főtéren megtartott sajtótájékoztatón elsőként Hernádi Ádám köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: büszke arra, hogy idén is a város a házigazdája a többnapos rendezvénynek. Egyedülállónak nevezte a fesztivált, amit egyben értékalkotó programsorozatnak is nevezett. A település polgármestere úgy véli, hogy a tavalyihoz képest több látogató várható, így Esztergom három napra kiteheti a megtelt táblát. Külön örül annak is, hogy a szervezők a helyi szolgáltatókkal, városi cégekkel is együtt dolgoznak, és kiemelte azokat a helyi fiatalokat is, akik munkát vállalva járulnak hozzá a fesztivál sikeréhez.

Hernádi Ádám felidézte, hogy múlt szombaton az Klímapolitikai Intézet szervezésében mintegy százötven önkéntes szedte össze a hulladékot a kánikulában a Palatinus-tó partján. Bízik benne, hogy jövőre még kevesebb szemét lesz a területen és arra biztatott mindenkit, hogy látogassanak ki a csütörtöktől szombatig zajló MCC Fesztre.

Szalai Zoltán, a rendezvény főigazgatója, a Mandiner hetilap főszerkesztője a tájékoztató alkalmával kiemelte, hogy a város történelmi, illetve kulturális háttere miatt nem is lehetne jobb helyszíne a fesztiválnak Esztergomnál. Kiemelte, hogy a Duna menti település mégiscsak a magyarországi szakrális világ középpontja, amely a három nap erejéig a fiatal tehetségek számára fővárossá válik. Ismertette, hogy a koncertek mellett olyan szakmai előadásokat, beszélgetéseket is hallgathatnak az érdeklődők, amelyekre máshol nem lenne lehetőség.

Tíz helyszínen hat színpadot állítanak fel, a Prímás-szigeten az úgynevezett több mint tízezer négyzetméteres „MCC-sziget” nevű területre is érdemes lesz kilátogatni. Több mint 50 külföldi vendég fogadta el a meghívást, itt lesz többek között David Coultard korábbi Forma 1-es versenyző, Patrick Deneen, az egyik legnagyobb amerikai egyetem neves professzora és Richard Florida amerikai várostudományi szakember is.

Szalai Zoltán hozzátette: a Kis-Duna sétányon kap helyet az Edu sétány, ahol a standoknál különféle kvízekkel, programokkal várják az érdeklődőket a partnerszervezetek, illetve a fesztivált rendező Mathias Corvinus Collegium nevű intézmény képzési portfóliója is jelen lesz.

Pillanatképek az előző évi fesztválról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában