Tábor

2022.07.31. 12:30

Nemzetiségi tábort szerveztek Somlón

Az ifjoncok és a felnőttek megismerkedhettek múltjukkal és erősíthették magukban német nemzetiségi identitást is.

S. G.

A fiatalok ellátogattak a német tény Dániel. nemzetiségi tájházba is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Weizer-Sugár Gabriella

A helyi német nemzetiségi önkormányzat idén is sikerrel pályázott a Miniszterelnökség Nemzetiségi és Egyházi Kapcsolatokért felelős államtitkársága által meghirdetett nemzetiségi táborok szervezésére. Hétszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek. 

A táborban 45 gyermek vesz részt, 5 felnőtt és 5 középiskolás felügyelete alatt július 25-től 29-ig. Megismerkedtek a település múltjával, az egzisztencia megteremtésének nehézségeivel, a településkép kialakításának fázisaival. Ellátogattak a német nemzetiségi tájházba, ahol a tárlatvezetés keretében megismerkedtek a népi építészeti stílussal, a berendezési és használati tárgyakkal, ezenkívül a kézműves mesterségekkel, az asszonyok téli elfoglaltságairól, fonás, szövés, kötés, hímzés, tollfosztás, tollasbál. 

Szó volt az ősök mindennapjairól, szokásairól, öltözködési stílusukról, és étkezési szokásaikról, állattartásról, a disznóvágásról és a disznótorról is. Emellett persze sokféle játékos programot szerveztek a táborvezetők.  Ellátogattak Patcára a Katica tanya élményközpontba, ahol megismerkedtek az őshonos állatfajtákkal, még tehenet is fejhettek, állatokat simogathattak. A pénteki táborzáró nap programján német nemzetiségi táncot tanultak a diákok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában