Dunai védmű

2022.07.31. 07:06

Még mindig tilos a dunai árvízvédelmi töltésre hajtani - kivéve Komáromnál

A tilos jelzés ellenére is ráhajtanak az autósok a töltésre - az ÉDUVÍZIG részletezte, hogy ellenőrzik a töltéseket.

F. M.

Árvízvédelmi töltés Esztergomnál

Forrás: Kemma.hu

Vissza-visszatérő probléma a Duna mentén, hogy az autósok a tiltó tábla ellenére illegálisan bemennek az árvízvédelmi töltésekre. Volt példa olyanra is, aki csak azért ment be, hogy sutyiban lerakja a szemetét.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság néhány hete ismét felhívta a problémára a figyelmet, kitérve arra, hogy egyes Duna-szakaszokat már térfigyelő kamerákkal ellenőrzik. Kérdésünkre az ÉDUVÍZIG-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy bár egyelőre a Komárom-Esztergom megyei szakaszon térfigyelő kamerák nincsenek kihelyezve, de folyamatosan fejlesztik a térfigyelő rendszert. A megyei rendőr-főkapitányságokkal együttműködési megállapodások vannak érvényben a töltéskorona közlekedés ellenőrzéséről, ezt támogatják a kamerák is.

Mint részletezték, a gyakorlat az, hogy az ÉDUVIZIG ellenőrzést végző kollégái amennyiben tapasztalják az illegális használatot, első körben figyelmeztetnek és csak szükség esetén lépnek jogi útra. 

Bízunk az állampolgárok együttműködésben, szabálykövetésében.  Felhívjuk azonban a tisztelt lakosság szíves figyelmét, hogy a töltés előtereken a közlekedés nem megengedett, az egyes szakaszokon tapasztalható nagy mértékű ráhajtás miatti károsodások visszaszorítása érdekében a rendőrséggel közösen a nem megfelelő használat fokozott ellenőrzése várható 

– emelte ki a társaság.

Facebook-oldalukon azt is írták egyébként, hogy az utóbbi időszakban megnyitották közlekedésre Komárom térségében a jobbparti védmű szakaszt, amelyek engedély kiváltása után igénybe vehetők.

Forrás: ÉDUVÍZIG

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában