Parkosítás

2022.07.25. 09:51

Járda épült, füvesítettek, sőt virágokat is ültettek az esztergomi Hősök terén

Füvesítéssel zárult le a Hősök terén álló emlékmű, illetve a mentőállomás épülete közötti terület több héten át zajló parkosítása.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A városvezetés idén tavasszal Esztergom több pontján zöldfelület fejlesztési munkálatokba kezdett. A körforgalmak rendezésén, virágosításán és a faültetéseken kívül, illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében elnyert támogatásból a bazilika rámpáján zajló nagyszabású kivitelezés mellett többek között a Hősök tere megújítására is lehetőség nyílt.

Még májusban írtuk meg, hogy a Zöld-Út Esztergom Kft. munkatársai birtokba vették a 111-es úton lévő, forgalmas körforgalom mellett található helyszínt. Az elmúlt években a részben kikopott, részben az emberek által letaposott fű helyét apró szemű kavicsos borítással látták el, most pedig az újabb átépítés jegyében új arculatot kapott a park. Szegélykövekkel kijelölték a járdaszakaszokat, új virágokat ültettek, majd a munkálatok befejeztével a padok is kikerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában