Szórakozás

2022.07.28. 17:15

Indulhat a buli: megnyitották az MCC Fesztet Esztergomban

Míg tavaly markáns égi áldás, avagy zivatar kísérte a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljának megnyitóját, addig idén ragyogó napsütés várta az MCC Feszt nyitányára érkezőket. A főtéren található Mol-színpadon rangos közéleti személyiségek rövid köszöntőivel vette kezdetét a háromnapos esztergomi rendezvény.

Pöltl Oxi Zoltán

Szalai Zoltán, a MCC főigazgatója, Hernádi Ádám polgármester és Erős Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg az idei MCC Fesztet.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Csütörtök délután Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere és Erős Gábor országgyűlési képviselő a főtéren lévő színpadon mondott köszöntőjével nyílt meg hivatalosan a második esztergomi MCC Feszt.

Forrás: Pöltl Zoltán / 24 Óra

A város már napokkal korábban felbolydult, a hét első napjaiban megkezdték a rendezvény színpadainak és programsátrainak építését. Az MCC országos jelentőségű eseménye alapvetően a fiatalokat kívánja megszólítani, egyrészt azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felhívja a felsőoktatásba készülő új generációt, hogy válassza ezt az intézményt.

A rendezvénysor három napja alatt – immár hagyományosan – nemcsak könnyűzenei koncertek és a tehetséggondozó intézményen folyó oktatás bemutatása várja a közönséget, hangsúlyosan a magyar és külföldi politikai élet megannyi sztárja, médiaszemélyisége, politikusa is megfordul, hogy előadással, nyilvános kerekasztal-beszélgetéssel, fórumokkal tegye izgalmasabbá a programokat.

Ezúttal, ha lehet mondani, még a tavalyinál is ütősebben alakul a felhozatal, a hat színpadon és további öt helyszínen olyan hírességek lépnek fel, mint többek között David Coulthard volt Forma–1-es versenyző, Wolf Kati, a Margaret Island, a Punnany Massif, Metzker Viktória, Yamina, a Kozma Orsi Akusztik, a New Level Empire, a Balkan Fanatik, valamint Korda György és Balázs Klári.

Az influenszerek, jobboldali teoretikusok külföldöt képviselő sorában ott lesz William Dalrymple skót történész, Walter Kirn amerikai regényíró, kritikus, Richard Florida amerikai urbanisztikai elméleti szakember, Ed West angol újságíró és Patrick Deneen amerikai politikai teoretikus is.

A rendezvényről minden további infó az mccfeszt.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában