A város díszei

2022.07.22. 20:41

Kivirágzik Esztergom: már babérmeggy is pompázik a belvárosban

A Kivirágzó Esztergomért Alapítvány (KEA) munkatársai virágokkal, bokrokkal ékesítették tovább Esztergom belvárosát a napokban.

P. O. Z.

Forrás: 24Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A Kivirágzó Esztergomért Alapítvány (KEA) munkatársai az elmúlt napokban folytatták azt a munkát, melynek lényege, hogy virágokkal, bokrokkal ékesítsék fel a település frekventált belvárosi részeit. Ezúttal a kaspók mellett földládatartókról volt szó, melyekbe többféle örökzöld növényt kezdtek elültetni. 

A tartókba középre hatalmas babérmeggy, a szélére pedig évelő és virágzó bokrok került. Mint megtudtuk, a KEA nagy gondot fordít arra, hogy a város által támogatott programjukban szereplő, kihelyezett növények gyakorlatilag hosszú évekig megélő félék legyenek, így többek között korallberkenye került az utcai helyszínekre. Ezek a színes virágos növények nemcsak az optimálisnak tartott tavaszi, nyári időszakban, de később is megmaradnak, „túlélik” a fagyosabb időszakokat is. 

A KEA szorgalmasan tevékenykedő aktivistái érdeklődésünkre elárulták azt is, hogy a fent említett kaspók, szakmai kifejezéssel élve „mediterrán bőrbe bújtatott virágtartók”, melyek belsejében geotextil-szigetelés védi a növényeket, a külseje, a kerámia kinézet ellenére ezek a tartók fagyálló betonból vannak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában