Adomány

2022.07.14. 07:00

Ukrajnai menekülteket támogattak a Vöröskereszt segítségével a dél-koreaiak Komáromban

A dél-koreai érdekeltségű SK ON Kft. által felajánlott összegből szerzett be négy hűtőszekrényt a komáromi Vöröskereszt az ukrán menekültek részére.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Oláh Gábor, a Vöröskereszt területi vezetője köszöntötte a megjelenteket a molaji kollégiumban. Ez az egyik helyszín, ahová a háború elől menekülőket elhelyezték a városban. Arról beszélt, az SK ON egy bizonyos összeggel támogatta a Vöröskereszt helyi szervezetét, amelyet azon ukrán menekültek javára használhatnak fel, akik Komáromban vannak. Dr. Bognár Ferenc, a Vöröskereszt megyei elnöke felidézte, februárban olyan helyzet alakult ki Ukrajnában, amely a mai napig érezteti hatását.

Hazánkba nagy számban érkeztek menekültek, csaknem 800 ezren. Közülük 120 ezren jelenleg is országunk területén élnek. Soha nem látott társadalmi összefogás kezdődött, az ország lakossága és a gazdasági szervezetek részéről.

– mondta. 

Folyamatosan érkeztek az adományok a karitatív szervezetekhez, így a Vöröskereszthez is, ezeket pedig igyekeztek a leghasznosabban felhasználni, ennek egy példája volt a hűtőszerkények beszerzése, amely az itt átmeneti otthon talált menekültek életét kényelmesebbé teszi.

Az SK ON részéről ketten is ott voltak az átadón. Kim Nayeong és Kim Duhong. Utóbbi hangsúlyozta, a vállalat nagyon fontosnak tartja a közösség segítését és a társadalmi felelőségvállalást. Hozzátette, bíznak abban, hogy hasznos lesz az adomány, annak ellenére, hogy nem nagy összegről van szó. Arra is kitért, a jövőben is folytatnák az együttműködést a Vöröskereszttel, hiszen szívesen támogatnák a menekülteket és a komáromi közösséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában