Elismerés

2022.06.10. 15:09

Nívódíjat kapott a tatai Esterházy-kastély

Június 10-én került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megújult tatai Esterházy-kastély Építőipari nívódíj emléktáblájának avatására, a kastély fogadóépületének belső terében.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Ahogy arról a város a közösségi oldalán beszámolt, az újjászületett tóparti kastély 2021. májusában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. „A tatai Esterházy-kastélyegyüttes turisztikai fejlesztése” elnevezésű  projektben a főépület, és az úgynevezett kiskastély déli szárnyának teljes körű felújítása történt meg. Tavaly év végén adtunk hírt arról, hogy a kastély Építőipari nívódíjat nyert, melyet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének évzáró közgyűlésén hirdettek ki. 

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. két projektben is érintett volt „Műemlék helyreállítás, építmény rekonstrukció kategóriában”, az egyik díjat az  Esterházy-kastély nyerte el. Az indoklás szerint:„ A 2020-ban határidőre befejezett és használatba vett műemléki helyreállítási munkák mintaszerű módon kerültek elvégzésre. Pályázó a magas műszaki ismereteket elváró helyreállítási munkák során maximálisan tekintettel volt a műemlék kulturális értékére és a műemléki kollégák elvárásaira.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában