A jövő bajnokai

2022.06.15. 17:30

Fotók: így választottak sportágat a tatai diákok

Gyermekzsivajtól volt hangos a tatai Kőkúti Általános Iskola udvara, tornaterme és az intézmény közvetlen környéke szerdán, a Nagy Sportágválasztón.

Petrik József

A Kőkúti Általános Iskola másodszor adott otthont a Nagy Sportágválasztó rendezvénynek, amelyet az időjárás is kegyeibe fogadott, hiszen hét ágra sütött a Nap a programokon. Több mint nyolcszáz tanuló aktivizálta magát, mégsem volt tömeg, mivel a fiatalok megosztoztak a különböző helyszíneken. Amikor beléptünk az épületbe, az aula sarkában éppen a FIFA 2022 futballjáték lehetőségeit próbálgatták – többségében –a fiúk. A kivetítőn éppen a PSG és a Liverpool mérte össze tudását, illetve az angol csapat védője, Virgil van Dijk és a párizsiak támadója, Kylian Mbappé mosolygott a vetélkedőkre...

Az egész napos esemény részleteiről az intézmény vezetőjét, Kőhalmi Zoltán faggattuk. Az igazgató elmondta, hogy tizennyolc sportág mutatkozott be a programok sorába, illetve a kerékpárosok megérkeztével már tizenkilenc lehetőség között válogathatnak az iskolások.

A digitális multiball-falon mindenki kipróbálhatta az ügyességét lábbal, kézzel, illetve röplabdás mozdulatokkal egyaránt. Az úgynevezett e-sportban az autóversenyzés bizonyult a legnépszerűbbnek. De a teqball is sok érdeklődőt vonzott. Eközben az udvaron a lovaglás vitte a prímet. A fák árnyékában pedig légpuskával lőttek célba, többnyire a fiúk. Néhány lépéssel arrébb Robin Hood kései utódai gyakorlatoztak. Tegyük hozzá kevesebb, mint több sikerrel...

– Abszolút újdonságnak számít a teqis, amelyet teqball-asztalon űzik teniszütővel és szivacslabdával, valamint a quatch, amely leginkább egy – ha van ilyen – az asztali kézilabdára hasonlít. – mondta Kőhalmi Zoltán igazgató. – De mód és lehetőség volt arra is, hogy a vállalkozó kedvűek az akrobatikus képességeiket, mint légtornászok, kipróbálják. Emellett a küzdősportokkal is sokan szerettek volna megismerkedni.

Jól sikerült - A sportnap szervezésében az iskola pedagógusai jeleskedtek. Fontos volt, hogy minden résztvevő valamilyen apróbb ajándékkal is gazdagabb lett a program végére. Az egy-egy sportágban kiemelkedőt nyújtók plusz jutalomban is részesültek. – Mivel ez volt az utolsó tanítási nap, mindenki oldottan, kötetlenül játszhatott – jegyezte meg az oktatási intézmény vezetője. – A kollégáink alaposan kivették a részüket a szervező munkából. Sikerült olyan rendezvényt tető alá hoznunk, amely tele volt érdekes versenyekkel.

A bemutatkozó sportágak nyolcvan százaléka Tatához köthető. A további „kínálat” eszközei az ország több pontjáról, felkérésre érkezett az oktatási intézménybe. Az atlétikaversenyt is megreformálták. Ugrás, futás, kúszás és dobás, azaz ez a viadal leginkább a tévéből ismert exatlonra hasonlított. A vízi sportokat, mint a kajak vagy az evezés most szárazföldön gyakorolhatták, és az ergométer „döntötte el” ki a leggyorsabb, ki lapátolt a legmesszebbre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában