Író-olvasó találkozó

2022.06.06. 09:08

Csokoládéval lepték meg az év gyerekkönyvíróját a tatai kisdiákok

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban a Talentum- és a Fazekas Általános Iskola másodikos, harmadikos tanulói Kiss Ottó költő, íróval találkoztak.

Szász Dalma Kitti

Kiss Ottó volt a könyvtár vendége

Forrás: 24 Óra

Tavaly az Év gyerekkönyv­írója díjat Kiss Ottó költő, gyerekkönyvírónak ítélte a zsűri a 6 pluszos kategóriában, A bátyám öccse című kötetéért, amely nagy népszerűségnek örvend a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban. Sajátos humorú gyerekversei szintén kedvencei a fiatal olvasóknak, így a bibliotéka találkozóra hívta a gyulai költőt. 

A programra a Talentum- és a Fazekas Általános Iskola másodikos, harmadikos tanulói érkeztek, akik egy különleges irodalomórán vehettek részt. A gyerekek közösen szedték össze a költővel, mit nevezünk versnek, melyek a kötött formájú és a szabad versek ismérvei. A vendég saját művein keresztül mutatta be a szófajok, versek jellegzetességeit. Jó pár költeményt olvasott fel az Emese álma című könyvéből példának. 

Az író megmutatta, milyen versfilmek, rajzfilmek készültek eddigi műveiből. Hogyan dolgozta fel a Kaláka együttes a csuklós buszról szóló szabad versét, emellett szó esett a műfordításról is

A rendezvényt ajándékozás zárta: a gyerekek egy hatalmas tábla csokoládéval lepték meg Kiss Ottót, akinek nagyon jólesett ez a figyelmesség. Szinte mindenki kért aláírást a költőtől emlékbe, és rögtön szerették volna kikölcsönözni a megemlített köteteket. A könyvtárosok finom málnaszörppel búcsúztak a meleg napon megszomjazott növendékektől. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában