Avatás

2022.05.07. 07:00

Új kerékpáros szervizoszlopot avattak Esztergomban

A végső cél, hogy az EuroVelo 6-os kerékpárút hazai szakaszán, mintegy 20-30 kilométerenként legyenek kisebb javítások elvégésére alkalmas oszlopok telepítve.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

Fotó: Beküldött

Pénteken avatták fel Szentgyörgymező városrészben, a Duna menti kerékpárút mentén létesített BikeSafe kerékpáros szervizpontot. Az ünnepségen Laposa Péter rendőr alezredes köszöntötte a jelenlévőket, köztük Debreczeni István rendőr ezredest, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét. Dr. Hatala József nyugalmazott rendőr tábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke kiemelte: az a cél, hogy az EuroVelo 6-os kerékpárút hazai szakaszán mintegy 20-30 kilométerenként legyenek kisebb javítások elvégésére alkalmas oszlopok. Hernádi Ádám polgármester hangsúlyozta: arra törekednek, hogy a kerékpárosok Tát és Visegrád felől biztonságosan érkezhessenek meg Esztergomba, ennek pedig az első feltétele az, hogy megépüljön a gát, amin végigvezet majd a kerékpárút. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány kiemelte: a közlekedési kultúra átalakult, a hasznos szabadidő eltöltésében nagy szerepe van a kerékpárnak. Végül azt kívánta, hogy minél többen vegyék igénybe a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában