Koncertek

2022.05.03. 19:17

Sztárparádé az Erődfeszten: fellépett a Neoton, Demjén Ferenc és az Első Emelet is

Négy napon át várta programokkal az Erődfeszt az érdeklődőket, ahová sokan látogattak el a Felvidékről is. Főképp régen alakult, de még mindig népszerű zenekarok jöttek Komáromba, mint például a Neoton, vagy az Első Emelet.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A programsorozat az István, a király rockkoncert verziójával indult, a fesztivál „nulladik” napjaként. A második nap a Magna Cum Laude és a Kowalsky meg a Vega érkezett Komáromba. A nagyszínpadon tartott koncerteken túl, több színpadon is zenei programok ígértek szórakozást. A Zúzdaplaccon, a Dunai Bástyában felléptek az elsővonalbeli rockzene képviselői és amatőr zenekarok is. Emellett diszkósátor is volt.

Sokan várták a koncerteket

Szombaton a Neoton lépett fel, a belépéskor rövid sort is ki kellett várni, annyian voltak kíváncsiak az aznapi koncertekre. Sokan a helyszínen váltották meg jegyeiket, de akadtak, akik a vírus miatt elmaradt korábbi erődfesztes jegyeiket használták fel a belépéshez. Úgy tapasztaltuk a legtöbben Észak-Komáromból érkeztek, de jöttek Komáromból és környékéről, és Tatabányáról is.

Forrás: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra

A Neoton koncert nem a legnagyobb slágerekkel kezdődött, több új dal is felcsendült. Ez azzal járt, hogy több ismert daluk el sem hangzott, például a Pago Pago, vagy a YoYo. Volt helyette I love you, Holnap hajnalig, 220 felett, Santa Maria, sőt már a nyarat is előre a színpadra varázsolták a Nyár van kezdetű slágerrel. Sokan voltak kíváncsiak Demjén Ferencre is, akinek a hangja még mindig jól szól, de úgy tűt, fizikailag már nehezen bírja a koncerteket.

Május elsején a belépésért nem kellett fizetni, de a hajmeresztő élelmiszerárak a fesztiválon is érzékelhetőek voltak. Hamburgert és sült kolbászt 2500 forintért lehetett kapni, a sima lángos pedig 1000 forintnál kezdődött. Az italok árai elfogadhatóak voltak, egy kör sört 550 és 700 forintért lehetett megvásárolni.

Elhangzott a zaklatók himnusza

A munka ünnepének délelőttje a gyerekekről szólt, koncertek, kamarazenekari műsor, tánc és fit-kid bemutató is szerepelt a programok között. Este az Ocho Macho lépett színpadra, őket pedig a már negyvenéves Első Emelet követte. Hatvanas férfiak előadásában mókásnak hatott a dalszövegeik egy része, mert huszonévesen jópofa azt énekelni, „Nincs egzisztenciám”, de középkorúak szájából ez már egész másképp hangzik.

Forrás: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra

A koncertélmény ennek ellenére is kellemes volt, a lány körbejárt, elhangzott a zaklatók himnusza, a Csakazértis szerelem, és a Film is forgott tovább... Remélhetőleg még sokáig forog!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában