Időjárás

2022.05.31. 14:40

Elsőfokú riasztás adott ki megyénkre május 31-re és június 01-re az Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden érkezhet a csapadék, szerdán az erős széllökések mellett jégesőt is kaphatunk.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Az éjféli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb számban lehet számítani zivatarokra, leginkább a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő. Az éjszaka második felében a zivatartevékenység tovább terjed kelet felé. Szerdán legtovább a keleti országrészben lehetnek zivatarok, amelyek a késő délelőtti, déli órákban elhagyják a térséget. Az erősebb gócokat intenzív csapadékképződés, szélerősödés és jégeső kísérheti. 
Szerdán, a keleti országrészben csökken a felhőzet, legkésőbb délre ott is megszűnnek a záporok, zivatar, ezt követően nem várható csapadék. Késő este azonban a nyugati határszélen alakulhatnak ki újra záporok, illetve egy-egy zivatar. Napközben jellemzően fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre számíthatunk, emellett gomolyfelhők is képződnek. A nyugati, északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul, adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat

Riasztás 2022.05.31 - 06.01.
Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában