Beszámoló

2022.04.28. 01:10

Jó hírt közölt a rendőrkapitány: egy rabló és garázda sem úszta meg Tatán

Nagy hangsúlyt fektetnek a tűzoltók felkészítésére.

Petrik József

Forrás: Facebook/Bencsik János

A soros testületi ülés előtt a képviselők megtekintették a városháza aulájában lévő Fellner Jakab-emlék- és vándorkiállítást, amelyet az építőmester születésének 300. évfordulójára állítottak össze. A tizenegy tablón a kiváló építész életútjának legfontosabb állomásai követhetők nyomon. 
Ezután Bencsik Jánost, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjét köszöntötte Michl József polgármester újbóli megválasztása alkalmából. Az országgyűlési választások megyénk 1. számú választókörzetére vonatkozó hivatalos adatait dr. Horváth József jegyző ismertette. Ezután Bencsik János megköszönte a tatai választók bizalmát, majd rövid áttekintést nyújtott a várossal közös – jövőbeni – dolgaikról. 

A városatyák a szerdai ülésen egyebek mellett meghallgatták Krasula János ezredes, tatai rendőrkapitány a város közbiztonsági helyzetéről szóló beszámolóját. A kapitányságvezető tájékoztatójában kiemelte, hogy az előírásoknak megfelelően a 2021-es adatokat a 2010-es tényekkel vetették össze. Így elmondható, hogy Tatán a bűncselekmények száma a kétharmadára csökkent. A nyomozási eredmények pedig az országban a legjobbak, meghaladják a 99 százalékot. A súlyosnak minősülő bűncselekmények felderítettsége több mint 66 százalékos. Ami pedig páratlan adat, a testi sértéssel, rablással, garázdasággal végződött bűnesetek felderítettsége 100 százalék volt 2021-ben. Ezt követően Krasula János szólt a közlekedési kihágásokról is, az elmúlt évben legtöbb ittas vezetőt is a tatai rendőrök szűrték ki. Nem véletlen, hogy biztonsági szempontból a 175 járás összevetésében Tata az országos hatodik. 

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője, Muzslai László őrnagy a szervezet tűzvédelmi tevékenységéről számolt be a testületnek. Kiemelte, hogy tavaly 110 eseményhez riasztották őket, közülük hét alkalommal életmentésben vettek részt. Idén eddig 26 beavatkozásuk volt. Emellett nagy hangsúlyt fektettek és fektetnek az állomány folyamatos felkészítésére. 
A tájékoztatókat követően egyebek között a gazdasági társaságokhoz kapcsolódó előterjesztéseket tárgyaltak meg a városatyák. Petrik J. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában